Video nadzor stanovanjske hiše

Nadgradnja sistema tehničnega varovanja, torej osnovnega protivlomnega sistema, z video nadzornim sistemom je smiselna, saj poleg informacije o neželenem dogodku, ki nam ga posreduje alarmni sistem, pridobimo tudi sliko. Razlogi, zakaj se odločiti za varnostno kamero so od posameznika do posameznika različni. Starši v video nadzoru hiše vidijo priložnost, da imajo v času odsotnosti možnost vpogleda v dogajanje doma – med tem ko so otroci sami ali z varuško - napredek v tehnologiji pa nam omogoča brezžični video nadzor preko interneta. V takšnem primeru je smiselna vgradnja notranjih varnostnih kamer.

Pozitivne lastnosti video nadzornih kamer:
- video nadzor doma vedno in povsod
- učinkovito odganjanje vsiljivcev,
- preprečevanje kaznivih dejanj,
- zagotavljanje varnosti,
- rekonstrukcijo dogodkov,
- kompletni video nadzor nad dogajanjem v okolici hiše,
- identifikacija vsiljivcev...

Kako do pravilne izbire varnostnih kamer za video nadzor?

komplet video nadzor hišeKo se odločate o video nadzoru hiše je zelo pomembno, da specificirate vaše želje in izrazite kaj od varnostnih kamer sploh pričakujete. Cenovni razpon pri izbiri video opreme je odvisen od tipa (notranja dome kamera, zunanja video nadzorna kamera,...) in tehnologije kamer in naročniki sistemov se vse premalo zavedajo, da nizka cena in kakovost slik nekako ne gresta skupaj. Preden se odločite za video nadzorni sistem doma ali v podjetju, preverite reference ponudnika. Izbira video nadzorne kamere je zgolj en element video nadzornega sistema, pravilno načrtovanje in izbor opreme pa za kakovosten sistem zahteva leta in leta izkušenj. Želja po video nadzoru doma in spremljanju dogajanja ni nekaj novega in presenetljivega. O smiselnosti uporabe bi lahko dolgo razpravljali, a enostavno se bo treba sprijazniti z dejstvom, da nas kamere danes spremljajo na vsakem koraku. Tistih s poštenimi nameni največkrat ne motijo, predstavljajo pa ogromno pridobitev pri preprečevanju in rekonstrukciji kriminalnih dejanj. Smiselnost video nadzornih kamer za hišo velikokrat sproži kopico dilem – ljudje se sprašujejo ali bodo z vgraditvijo kamer za video nadzor sploh še imeli kaj od zasebnosti, kako se pod video nadzorom obnašati, zakaj je sploh smiseln ali bi varnostne kamere doma sploh potrebovali… O dejanskih pozitivnih lastnosti video nadzornih sistemov govori le malo ljudi in po navadi so to ljudje, ki video-nadzor komplet poznajo in ga uporabljajo. Kamere nam lahko bistveno povečajo občutek varnosti.

Varnostne kamere in njihova namembnost

V prvi vrsti so kamere za video nadzor namenjene varovanju objektov in preprečevanju kaznivih dejanj. V podjetju ima video nadzorni sistem smisel v času, ko se odvija delovni proces oz. ob prisotnosti ljudi. Kadar govorimo o video nadzoru v podjetju so zadeve jasne - varnostne kamere so postavljene z namenom optimizacije proizvodnje oz. delovnega procesa, lažje organizacije, dokazano pa je, da imajo na zaposlene določen psihološki efekt – velika večina zaposlenih v video nadzoru vidi možnost dokazovanja, ki drugače ne pride tako do izraza, tisti nepošteni, pa se kamer bojijo.

brezžični video nadzor preko internetaKo pa se odločamo za video-nadzor stanovanjske hiše je zadeva drugačna. Veliko posameznikov video nadzorni sistem povezuje s protivlomnim sistemom, čeprav gre tukaj za ločena sistema - s protivlomnim sistemom zavarujemo svoje imetje in svoje družinske člane s hišnim alarmom. Vgradnja protivlomnega sistema nam danes ne predstavlja težav, saj so na voljo tako žični kot tudi brezžični varnostni sistemi. S protivlomnim sistemom več kot uspešno preprečuje vlomilcem opravljanje svojega dela. Različni režimi varovanja pa nam zagotavljajo, da je lahko naš protivlomni sistem zasnovan tako, da je v uporabi 24 ur dnevno – ko je objekt prazen, v času nočnega počitka in v času, ko so stanovalci doma. Ko je stanovanjski objekt zaščiten z alarmnim sistemom se odločite tudi za nadgradnjo protivlomnega sistema z video nadzornim sistemom. Ta vam služi za rekonstrukcijo dogodkov; če ste zdoma in se sproži alarmni sistem lahko z brezžičnim video nadzorom kar preko interneta preverite kaj se v objektu dogaja.

Varnostne kamere v kombinaciji s protivlomnim sistemom predstavljajo optimalno zaščito stanovanjskega objekta. Hiša opremljena s protivlomnim sistemom in varnostnimi kamerami, ne samo, da odganja vlomilce, omogoča vam tudi rekonstrukcijo dogodkov, pregled nad objektom v vaši odsotnosti...

 

Z ADS proizvodi vam želimo prihraniti marsikatero neprijetno izkušnjo, z znanjm in izkušnjami pa je podjetje Mobicom d.o.o. med vodilnimi v regiji, naše mnenje in napovedi so cenjene tudi v mednarodnem prostoru.


Za dodatne informacije nam pišite na info@mobicom.si ali oddajte svoje povpraševanje tukaj!