Skrite kamere za nadzor objektov in ljudi


Dan danes video nadzor predstavlja enega najpogostejših načinov varovanja in nadzora objektov in ljudi. Video nadzor vršimo s pomočjo skritih nadzornih kamer, ki jih namestimo na objektu, katerega površino želimo nadzorovati.


Skrite kamere so eden od ključnih elementov, ki jih uporabljamo za videonadzor različnih objektov. Pred nakupom skrite kamere  se je potrebno poučiti o tehnologijah, ki na tržišču obstajajo. Katero skrito nadzorno kamero izbrati je odvisno od vaših potreb. Že pred namestitvijo kamere je potrebno vedeti, kaj točno bo skrita kamera snemala. Če želite prepoznati detajle na sliki (npr. barva las), vam priporočamo, da se odločite za kamero, ki snema barvno, če pa želite le spremljati dogajanje v prostoru ali okrog objekta, bo zadostovala črno-bela skrita nadzorna kamera.
Skrite kamere ločimo po:
•    obliki,
•    tehnologiji (načinu delovanja),
•    glede dnevnega oz. nočnega oz. notranjega oz. zunanjega načina snemanja.


Pri izbiri skrite kamere je potrebno upoštevati tudi mednarodne standarde. ONVIF je standard, ki so se mu priključili vsi večji proizvajalci skritih nadzornih kamer in omogoča medsebojno združljivost IP opreme. Standard ONVIF torej omogoča, da se skrite IP kamere medsebojno povežejo v sistem.

 

skrite kamereskrite kamere mobicom


Vse večja uporaba skritih nadzornih kamer tudi doma


V zadnjem času je vse bolj popularen tudi videonadzor stanovanjskih objektov. Za slednje je najbolj priporočljiva uporaba IP skritih kamer, ki služijo kot nadgradnja protivlomnega sistema, ki se povežejo v celoto in nudijo nadzor tudi preko pametnega telefona.  
V naši prodajalni vam ponujamo veliko izbiro skritih varnostnih kamer, ki jih boste lahko uporabljali za varovanje stanovanjskih ali industrijskih objektov. Odločite se lahko tudi za mini varnostne kamere, s katerimi bo nadzor površine še lažji. Cene skritih kamer so ugodne, vendar pri vzpostavljanju varnostnega sistema s pomočjo skritih kamer ne smemo biti pozorni le na ceno, pač pa tudi na celovitost in kakovost varnostnega sistema.