Referenčni projekti

Referenčni projekti MobicomTehnično varovanje je področje, ki zanima vsakega preudarnega gospodarja in modrega podjetnika. Zaščita pred vlomilci in nadzor dogajanja v poslovnih prostorih sta v zadnjem času vse bolj pomembna. V podjetju MOBICOM že od leta 1993 nudimo slovenskemu tržišču najboljše rešitve tehničnega varovanja, rešitve s področja varnostnega inženiringa in najbolj zanesljive izdelke priznanih svetovnih proizvajalcev. Podjetje ima Licenco za vgradnjo sistemov tehničnega varovanja in se z montažo sistemov vsakodnevno ukvarja. Čeprav je bila glavna dejavnost podjetja v začetku predvsem distribucija, se razmerje med distribucijo in lastno vgradnjo sistemov v zadnjih letih nagiba v prid vgradnje. Letno tako podjetje Mobicom z opremo tehničnega varovanje opremi v povprečju 160 novih objektov, nekaj številk za leto 2015: prodali smo več kot 1300 alarmnih central in preko 7.500 senzorjev, preko 2.600 kamer in 1.800 digitalnih snemalnikov. Zbrali smo nekaj projektov zadnjih let.

Alterna Intertrade d.d.

Alterna Intertrade d.d. že od leta 1992, ko je bila ustanovljena kot Intertrade Computers, deluje na področju informacijske tehnologije in je danes ena vodilnih tovrstnih družb v Sloveniji. Osnovna dejavnost družbe je distribucija računalniške in z njo povezane informacijske opreme (tako hardverske kot softverske) za zagotavljanje kakovostne, napredne in varne informacijske podpore pri uporabnikih. Blagovne znamke, ki jih družba zastopa oz. distribuira so: Lexmark, Lenovo, Eaton Mge, Nikon, Asus, Actidata, Dicota, Nortec, Sony Vaio, Digital Logic, Avocent, Apacer, Panasonic in vse vrste pribora za računalnike in tiskalnike večine proizvajalcev.

Zahteve in želje naročnika:

Ob selitvi na novo lokacijo se je podjetje odločilotehnično varovanje objekta (tako protivlomni kot tudi video nadzor na delovnem mestu). Ker gre za objekt večjih razsežnosti, je bila potrebna particijska delitev protivlomnega sistema, ki omogoča neodvisno delovanje posamezne particije od ostalega dela sistema. V sklopu video-nadzornega sistema smo izvedli rešitev z analognim sistemom ADS, kajti večja ločljivost sistema niti ni bila potrebna, ker je znotraj podjetja ves čas prisoten nadzor.

SPLETNA STRAN: http://www.alterna.si/

DATUM: Marec 2012

REŠITEV: protivlomni in video-nadzorni sistemi

KONTAKTNA OSEBA: suzana.pesjak@unistarlc.si

Avtotransporti Kastelec

Glavna dejavnost podjetja so prevozi avtomobilov. Sedež podjetja je v Grosupljem. Zaradi vse večjih potreb po dobri organizaciji in vse bolj raznolikih želja strank se je dejavnost podjetja v zadnjih letih razširila na druga področja, kot so: carinsko skladišče, parkirno servisni center za pripravo vozil pred prodajo in razgradnja izrabljenih motornih vozil.

Zahteve in želje naročnika:

V podjetju so se odločili tudi za izgradnjo moderne avtopralnice, ki zajemo avtomatsko stezo in ročno čiščenje vozil. Seveda je video-nadzorni sistem upravičena investicija za nadzor procesa pranja in same logistike. Zahteva naročnika je bil kakovosten video-nadzorni sistem Full HD ločljivost in IP megapixel tehnologije. Glede na same zahteve in specifičnost pokritja, smo uporabili tri različne tipe ADS megapixel kamere, ki zagotavljajo ustrezno občutljivost in v nekaterih primerih tudi vodotestnost. Kontrola vseh kamer je izvedena z ene nadzorne točke, ki omogoča enostaven dostop do obeh snemalnikov in nadzor dogajanja.

Želja je bila tudi izvedba projekta na parkirno servisnem centeru Stara pošta v Grosupljem, ki se nahaja na veliki površini nasproti trgovskega centra. Na parkirišču so parkirana nova vozila, zato je bilo smiselno razmišljati o uvedbi video nadzornega sistema za povečanje varnosti in spremljanje dogajanja na parkirišču. Naročnik je želel kakovostni video nadzorni sistem IP megapixel tehnologije. 

SPLETNA STRAN: http://www.at-kastelec.si

DATUM: Februar 2013- December 2015

REŠITEV: Full HD IP megapixel video-nadzorni sistem

KONTAKTNA OSEBA: robert.stupar@at-kastelec.si

Maremico d.o.o.

Podjetje Maremico d.o.o. je vodilni proizvajalec, prodajalec in distributer vodnih postelj Lectus v Sloveniji. Hkrati je tudi edino podjetje, za področje Slovenije, Avstrije, Italije, Hrvaške in ostalih držav bivše Jugoslavije, ki je specializirano izključno za vodne postelje. Svojim kupcem poleg visoko kakovostnih izdelkov s področja vodnih postelj nudi tudi kakovostno svetovanje pred nakupom ter celovite poprodajne storitve. Osnovni dejavnosti podjetja sta proizvodnja in prodaja vodnih postelj, lastna proizvodnja pa podjetju zagotavlja popolno kontrolo sestavnih delov, natančno izdelavo, možnost izbire kakovostnih materialov in kratke dobavne roke. Podjetje ima sedež v Ljubljani na Šlandrovi, zaposluje pa že več kot 25 sodelavk in sodelavcev.

Zahteve in želje naročnika:

Ob selitvi v nove poslovne prostore v podjetju niso pozabili tudi na sistem tehničnega varovanja. Objekt smo opremili s protivlomnim in video-nadzornim sistemom. Zahteva naročnika je bila kakovosten in učinkovit protivlomni sistem ter video-nadzor prodajnih prostorov s spremljanjem žive slike s katerekoli oddaljene lokacije, vključno z dostopom preko mobilnih telefonov. Glede na arhitekturo prostorov, smo uporabili analogno tehnologijo in snemalnik z vgrajenim internetnih strežnikom, ki z dvojnim pretokom podatkom omogoča tudi oddaljene dostope.

SPLETNA STRAN: http://www.maremico.si

DATUM: September 2010

REŠITEV: protivlomni in video-nadzorni sistem

KONTAKTNA OSEBA: emil.marinsek@lectus.si

Trgo zlato d.o.o.

V podjetju Trgo zlato d.o.o. preko svojih 14 poslovalnic nudijo celostno storitev trgovanja z zlatom in drugimi plemenitimi kovinami. Storitve podjetja primarno obsegajo odkupovanje plemenitih kovin (zlato, srebro, platina), diamantov in ur, poleg tega pa tudi OUTLET prodajo zlatega nakita, ekskluzivno ponudbo investicijskega zlata in srebra po izredno konkurenčnih cenah ter ekskluzivno prodajo trendi naložbenih ploščic za okrog vratu PAMP ICONS.

Zahteve in želje naročnika:

Podjetje se je odločilo postaviti poslovalnice v vseh večjih slovenskih mestih. Seveda je pri tako občutljivem poslu oz. segmentu poslovanja, vsekakor nujno potreben tudi učinkovit sistem za varovanje premoženja. Za vsako izmed svojih poslovalnic se je tako podjetje odločilo za vgraditev alarmnega sistema ter povezavo na varnostno službo, poleg tega so se odločili tudi za video nadzor na delovnem mestu.

SPLETNA STRAN: http://www.zlatozaevre.si/si/index.html

DATUM: Maj 2011

REŠITEV: protivlomni in video-nadzorni sistem

KONTAKTNA OSEBA: trgozlatodoo@gmail.com

Sten d.o.o.

Podjetje Sten je zastopnik za številne priznane blagovne znamke ur: Ceruti 1881, Esprit, Flik Flak, Jacques Lemans, Movado, Roamer, Seiko, Swatch, Zzero, Smarty, Atlantic ... Poleg tega v svojem prodajnem programu obsega tudi zlat, srebrni in jekleni nakit in je uradni zastopnik za blagovni znamki Cielo Venezia 1270 ter Swatch Bijoux. Podjetje je danes z 12 poslovalnicami in več kot 20 letno tradicijo prisotno v večjih slovenskih mestih – Ljubljana, Maribor, Celje, Ptuj, Novo Mesto.

Zahteve in želje naročnika:

Glede na veliko število lokacij, je bila želja naročnika dostop do posamezne oddaljene lokacije in možnost pregleda dogajanja, video-nadzorni sistem pa seveda poskrbi tudi za varnost prodajnega osebja in varovanje premoženja.

SPLETNA STRAN: http://www.stentime.si/index.php

DATUM: November 2011

REŠITEV: video-nadzorni sistem

KONTAKTNA OSEBA: stane.mahkovec@sten.si

Cistercijanska opatija Stična

Benediktinski in cistercijanski samostani so bili in so še danes žarišča duhovnosti in krščanske kulture. Skozi vso svojo zgodovino je bil samostan ne samo versko ampak tudi kulturno in umetniško žarišče. V opatiji Stična danes prebiva 14 menihov, od tega 8 patrov in 6 redovnih bratov. Sedanje dejavnosti samostana so zelo različne - vzdrževanje samostana (kulturnozgodovinskega spomenika, ki obsega kar 2 hektarja površine), skrb za Slovenski verski muzej, Dom duhovnih vaj, upravljanje podjetja SITIK za proizvodnjo čajev, jabolčnega kisa in drugih naravnih zdravilnih pripomočkov, poleg tega pa se ukvarjajo tudi z dušnim pastirstvom, pisanjem in izdajanjem knjig duhovne vsebine, teološko znanostjo, delom na vrtu, v sadovnjaku, pri čebelah, hostijah ... V zadnjih desetletjih so bili v samostanu že številni simpoziji, večkrat tudi mednarodni. In še zanimivost: 15. stoletju je v samostanu nastal znameniti Stiški rokopis.

Zahteve in želje naročnika:

Želja naročnika je bil lokalni in oddaljeni nadzor nad skladiščem, saj so se pogosto dogajale kraje. Glede na to, da je v samostanu ves čas nekdo prisoten, je prišel v poštev le stalen nadzor skladišča. Sistem je bil povezan v internetno omrežje in zasnovan tako, da je možen dostop od praktično kjerkoli. Posebno pozornost je bilo potrebno nameniti izboru opreme video-nadzornega sistema, saj je v skladišču nekaj težav povzročalo manj svetlobe in nizke temperature. Glede na okoliščine smo se odločili za vgradnjo analognega video-nadzornega sistema ADS, ki izpolnjuje vse pogoje naročnika, hkrati pa je uporaba sistema izredno enostavna.

SPLETNA STRAN: http://www.rkc.si/sticna/sl/index.html

DATUM: April 2011

REŠITEV: video-nadzorni sistem

KONTAKTNA OSEBA: kristof.cufer@rkc.si

Dr Konekt d.o.o. 

Podjetje DR Konekt se ukvarja z naravnim kamnom - na področju nabave, prodaje, obdelave in polaganja. Granit sodi med magmatske kamnine in je najbolj trden naravni material, uporablja pa se za notranje in zunanje talne obloge, stopnišča, pulte, kamnine, okenske police, fasade ... Podjetje se je osredotočilo predvsem na kitajski granit, z direktnim uvozom, lastnim predstavnikom na Kitajskem in direktnim kontaktom z dobavitelji, pa lahko na slovenskem trgu ponujajo bistveno ugodnejše cene in dobro kvaliteto materiala. Je eno redkih podjetij, ki ima opravljeno raziskavo o preiskavi naravnega kamna pri ZAG-u (Zavod za Gradbeništvo Republike Slovenije).

Zahteve in želje naročnika:

Ob selitvi v nove poslovne prostore v IC Komenda, je bila želja po kakovostnem video nadzoru na delovnem mestu in varovanje premoženja. Glede na specifiko objekta – zunanje skladišče, smo izvedli tako zunanje kot notranje varovanje, ki ga nadgrajuje video-nadzorni sistem.

SPLETNA STRAN: http://www.dr-konekt.si/

DATUM: Maj 2011

REŠITEV: protivlomni in video-nadzorni sistem

KONTAKTNA OSEBA: info@dr-konekt.si

Venera shop d.o.o. 

Venera shop je erotična trgovina s 16 poslovalnicami oz. lokacijami po Sloveniji. V svojem prodajnem programu obsegajo: sexy perilo, erotične igračke in drogerijo, darila, fetish oddelek in erotične filme. V svoji branži je podjetje vodilno, velik poudarek je na zaposlenih, ki s svojo strokovnostjo pomagajo marsikateremu kupcu, v raznoliki ponudbi pa vsak lahko najde nekaj zase v trgovinah Venera shop (tako malo bolj drzni kot sramežljivi). Poleg vseh prodajaln delujejo tudi na področju spletne trgovine, kar njihovim kupcem omogoča še večjo diskretnost.

Zahteve in želje naročnika:

Glede na veliko število lokacij, je bila želja naročnika dostop do posamezne oddaljene lokacije in možnost pregleda dogajanja, video-nadzorni sistem pa seveda poskrbi tudi za varnost prodajnega osebja.

SPLETNA STRAN: http://www.venera-shop.si/

DATUM: April 2012

REŠITEV: video-nadzorni sistem

KONTAKTNA OSEBA: jure.grajzar@venera-shop.si