Protivlomni varnostni sistemi

Tehnično varovanje poslovnih in stanovanjskih objektov dobiva v zadnjih letih vedno večji pomen. Vgradnja alarmnega sistema v novo grajene objekte je postala nekaj samoumevnega in nujnega. V primeru, da hišni alarmni sistem še ni vgrajen, so ob izvedbi elektro instalacij običajno pripravljene ustrezne povezave za enostavno naknadno vgradnjo protivlomnega ali video-nadzornega sistema. Zaščita pred vlomilci oziroma vlomi v hiše postaja vedno bolj pomembna in danes najpogostejša, najbolj razširjena oblika varovanja so protivlomni varnostni sistemi. 

Zasnova protivlomnega varnostnega sistema

Blagovne znamke

V podjetju Mobicom pri protivlomnih varnostnih sistemih zastopamo več različnih proizvajalcev, kar nam za tehnično varovanje stanovanjske hiše ali poslovnega objekta omogoča izvedbo tako zunanje kot notranje zaščite. V prodajnem programu lahko najdete proizvajalce DSC, OPTEX, ATSUMI in druge. Blagovno znamko DSC na slovenskem tržišču zastopamo že od leta 1993. Gre za proizvajalca, ki že več kot 30 let razvija in proizvaja vrhunske protivlomne sisteme, izdelane po načelih popolne kakovosti, zanesljivosti in enostavne uporabe. Kakovost blagovne znamke DSC je tudi razlog, da je podjetje DSC pridobilo naziv najbolj cenjenega proizvajalca na področju tehničnega varovanja, njihovim proizvodom pa zaupajo tržišča več kot 45 držav na 5 kontinentih. Podjetje slovi kot najbolj zanesljivo in najbolj priznano ime na področju varovanja hiš ali poslovnih objektov. DSC alarmi so uporabniku prijazni, enostavni za uporabo in zelo kakovostni.

Alarmni sistem Trzin- logotipi proizvajalcevKdaj je pravi trenutek za nakup?

Velikokrat prevladuje mnenje, da je čas, ko se začne razmišljati o protivlomnem varnostnem sistemu, takrat, ko je objekt končan in so vsi izvajalci z deli že končali, kar je velika napaka in povzroča ogromno nepotrebnih stroškov in slabe volje. Željo, da bi imeli sistem za varovanje hiše, obvezno povejte arhitektu, ki bo pripravljal projekt arhitekture objekta. Ta bo prilagodil in uskladil pozicije posameznih elementov varnostnega sistema in opremo, v sodelovanju s projektantom elektro instalacij pa bo poskrbel, da bodo vsi elementi za tehnično varovanje ustrezno vrisani tudi v projektu elektro instalacij. To vam omogoča pripravo celotnega ožičenja že v fazi izdelave elektro-instalacij objekta, kar je najceneje in najbolj primerno. Vgradnja dodatnih 100 metrov cevi je prava malenkost v primerjavi z vrtanjem, preboji in kasnejšo pripravo instalacije protivlomnega sistema. 

Kako zasnovati protivlomni sistem?                

Tehnično varovanje objekta stanovanjske hišeVsaj objekt, ki ga želimo tehnično varovati, je unikaten – splošnega pravila za število senzorjev in način varovanja ni. V veliki meri je stopnja zaščite odvisna od stopnje ogroženosti investitorja in arhitekture varovanega objekta (ali je vlom v hišo lahko izvedljiv?). Pred samim načrtovanjem protivlomnega varnostnega sistema je potrebno poznati namembnost objekta in želje uporabnika, ki bo varnostni sistem dnevno uporabljal. Potrebno je poznati funkcionalnost posameznih prostorov in način uporabe, da lahko zagotovimo kakovostno varovanje objektov.. Kako učinkovit bo vaš hišni alarmni sistem, je odvisno od vas in strokovnjaka, ki bo varnostni sistem zasnoval. Najbolj primerno je, da uporabnik skupaj s strokovnjakom na podlagi tlorisa varovanega objekta preuči možnosti in želje ter oblikuje optimalen protivlomni sistem zanj. Zato vsekakor ogromno pomenijo izkušnje in dobro poznavanje delovanja posameznih sistemov in tehnologij, kar v podjetju Mobicom obvladamo. Naši strokovnjaki so vam vedno na voljo za vse dodatne informacije in vprašanja glede protivlomnega sistema. Zahteve za ustrezno postavitev elementov sistema so pogoj za optimalno, učinkovito in zanesljivo delovanje protivlomnega sistema. Žal splošno pravilo o številu senzorjev in njihovi vrsti ali tipu za posamezen objekt ne obstaja, saj je vsak sistem za tehnično varovanje unikaten in zahteva pozornost in pogovor z investitorjem. Več kot 20 let delovanja na področju tehničnega varovanja nam je prineslo ogromno izkušenj pri reševanju različnih situacij in zahtev. V spodnji brošuri smo skušali zajeti čimveč koristnih informacij, ki vam bodo v pomoč, če se boste odločili za pripravo instalacije za protivlomni sistem pri novogradnji ali pri že obstoječem objektu. Vsi praktični primeri in elementov protivlomnega sistema so vezani na proizvajalca DSC, ki ga zastopamo na tem področju.

 

Kako izbrati ustrezno opremo?

Vsak protivlomni varnostni sistem sestavljajo: senzorji, centrala, tipkovnica in sirena. Pri izbiri ustreznega sistema za varovanje hiše je potrebno največ pozornosti posvetiti alarmni centrali, ta je del alarmnega sistema, ki mora zadostiti vašim željam in potrebam varovanja. Zato se ob odločitvi za nakup varnostnega sistema vedno vprašajte:koliko senzorjev bo v sistemu (število senzorjev, ki bodo v sistemu, neposredno vpliva na velikost centrale oz. število področij, ki naj jih alarmna centrala ima) število uporabnikov (smiselno je, da ima vsak uporabnik svoje geslo)število particij (ali naj sistem deluje kot več samostojnih sistemov – zaščita stanovanjskega in poslovnega dela...) način komunikacije ob alarmu (vgrajen komunikator, možnost klica nadzornega centra ali privatne telefonske številke) število tipkovnic (v primeru večjega števila vstopov v objekt mora biti varnostni sistem sposoben krmiliti več tipkovnic) spomin dogodkov (kakšna je zahteva po spominu dogodkov, koliko zadnjih dogodkov naj centrala beleži) razširljivost sistema (ali bo potrebno sistem v prihodnje razširiti, možnost povečevanja števila področij s pomočjo razširitvenih modulov, povečanje števila particij .. Zahteve za ustrezno postavitev elementov sistema so pogoj za optimalno, učinkovito in zanesljivo delovanje protivlomnega sistema. Splošno pravilo senzorjev in njihovi vrsti ali tipu za posamezen objekt ne obstaja – vsi varnostni sistemi tehničnega varovanja so unikatni in zahtevajo pozornost in pogovor z investitorjem.

 Razporeditev elementov hišnega alarma

Ko se odločate za nakup sistema za tehnično varovanje stanovanjske hiše, naj ne bo glavno merilo cena. Ponudnikov na trgu je veliko, rešitev pa zelo malo. Pri podjetju Mobicom d.o.o. si prizadevamo, da za naše stranke poskrbimo in jim ponudimo optimalno zaščito za njihov dom. Na podlagi tlorisov ali skice vam svetujemo, izberemo ustrezno opremo, poskrbimo za montažo in smo vam vedno na voljo, ko potrebujete tehnično pomoč in servis. Vaše povpraševanje lahko oddate tukaj ali nam pišite na elektronski naslov info@mobicom.si.