Pogosta vprašanja - Vse kar vas zanima o alarmnih sistemih na enem mestu

Pogosta vprašanja o alarmnih napravah za hišoKako bo vidna vgradnja žičnega alarmnega sistema?
V primeru predinstalacije ali obstoječih cevi v objektu, kablov za priklop elementov alarmnega sistema praktično ne boste videli. V primeru, da ni pripravljene predinstalacije in elektrika v objektu ni speljana po ceveh, je dela nekoliko več, vendar profesionalni monter vedno najde možnost, da je dodatna instalacija očem prikrita (zaključne letvice, stari zračniki, koncentriranje elementov v točki...)

Kakšne so možnosti vgradnje žičnega alarmnega sistema za hišo, če nimam pripravljene inštalacije? Nočem pa da mi razkopljete celo hišo.
V tem primeru je za vas primeren brezžični sistem Alexor, kjer so lahko vsi elementi alarmnega sistema brezžični, torej obstaja možnost priklopa alarmne naprave za hišo brez kakršnega koli razkopavanja, delovanje alarmnega sistema, ki je brezžičen je enako zanesljiv.

Kako zanesljiv je lahko brezžični sistem?
DSC-jev brezžični sistem Alexor je edini na svetovnem trgu, pri katerem so vsi elementi brezžični, kljub temu pa je sistem izredno zanesljiv. Od leta 2009, odkar ga tržimo, še nismo imeli kakšnih posebnih težav z delovanjem alarmnega sistema (brezžičnega).

Kako dolgo deluje sirena v primeru vloma?
Čas delovanja sirene pri alarmnih sistemih je nastavljiv od ene do šest minut.

Ali obstaja GSM alarm?
DSC alarmne centrale imajo vgrajen komunikator, ki vas pokliče tudi na mobilni aparat. Telefonsko številko se enostavno vnese pri programiranju centrale.

 

Kam se vgradijo senzorji?
Kot smo omenili že v uvodu, s senzorji običajno zaščitimo vstope v objekt in prostore, ki povezujejo posamezne etaže. Vsak objekt je nekoliko specifičen in splošnega pravila ni. Na podlagi tlorisa, vaših želja in obstoječe ali predvidene opreme v prostorih je enostavno določiti natančne pozicije.

Kje je vgrajena alarmna centrala, kako deluje alarm?
Alarmna centrala je skrita. Dostop do nje ni potreben. V primeru, da gre za novogradnjo, je centrala lahko vgrajena podometno. V primeru naknadne vgradnje je centrala na dobro varovanem mestu v notranjosti objekta. 

Kaj se zgodi v primeru izpada omrežne napetosti?
Vse alarmne naprave za hišo (centrale) imajo vgrajen akumulator, ki omogoča normalno delovanje tudi brez omrežne napetosti. Čas samostojnega delovanja alarmnega sistema je seveda odvisen od njegove kapacitete, ki se prilagodi glede na število elementov sistema. 

Časi za vstop in izstop, kaj so to avtomatski vklopi pri alarmu?
Čas, ki je na voljo ob vstopu v objekt za izklop sistema je poljubno nastavljiv. Avtomatski vklopi pri alarmu pomenijo, da se vnaprej sprogramira, kdaj se alarm vključ oziroma izključi.

Kakšen je signal v primeru klica na mobitel?
Pri DSC alarmnih sistemih boste zaslišali zvok sirene.

                                                                                     Kako zaščititi prostor, če so v njem domače živali?
Objekt je varovan Mobicom- alarmna naprava za hišoV primeru hišnih ljubljenčkov je vgradnja senzorjev premika nekoliko kritična. Prostor, v katerem se sprehaja pes, lahko zaščitimo s senzorji, ki so prilagojeni, da ne zaznavajo premikov do višine 1.2 metrov in objektov do dolžine 60 cm. Senzor pa v nobenem primeru ne sme biti obrnjen proti stopnicam ali vratom – če ima pes navado odpiranja kljuk in skoči, ga bo senzor zaznal. V primeru, da je v prostoru mačka, ne uporabljajte senzorjev premika, zaradi nepredvidljivost gibanja (skoki na zavese, omare... ) ampak vstop v prostor zaščitite z magnetnimi kontakti in senzorjem loma stekla.

Kako smo obveščeni o sproženem alarmu v objektu?
Če je na objektu prisotna telefonska linija, vas bo alarmni sistem v primeru vloma poklical na vaš telefon. V kolikor telefonske linije ni, je edina možnost vgradnja dodatnega pozivnika, ki prenaša signal preko GSM omrežja.

Kako lahko pridobimo ponudbo?
Dobro in zanesljivo ponudbo lahko dobite šele po ogledu objekta ali po pogovorju na podlagi tlorisa objekta, kjer lahko izrazite svoja pričakovanja in zahteve. Pokličite nas za ogled ali obiščite s tlorisom objekta - v naši prezentacijski sobi bomo hitro našli najustreznejšo rešitev.

Ali lahko protivlomni sistem DSC vključim tudi ko sem doma?
Seveda. Vsaka protivlomna centrala DSC vam omogoča dva načina delovanja znotraj sistema oziroma podsistema. Imenujeta se dnevni in nočni režim. V dnevnem režimu so vključeni vsi senzorji sistema, v nočnem režimu pa so vključeni le senzorji, ki jih ponoči ne uporabljate (oz. področja, kjer se ponoči ne gibate, področja, ki bi radi zavarovali). Tako je zagotovljeno, da vas sistem varuje tudi medtem, ko ste doma.

Ali je možno v sistem DSC vključiti tudi senzor ogljikovega monoksida CO?
Seveda. Pri vseh novejših centralah DSC je možno vključiti senzorje ogljikovega monoksida CO, sam senzor pa lahko deluje tudi povsem samostojno. Oznaka senzorja je WS4913.

Ali je možen vklop in izklop alarmne naprave za hišo preko interneta?
Vklop, izklop in pregled stanja sistema na daljavo preko interneta, vam omogoča modul TL150, ki je kompatibilen s centralami serije NewPower. Prijazen web vmesnik vam omogoča vklop in izklop vašega sistema oziroma posameznega podsistema ter pregled vseh senzorjev. Vklop alarmne naprave za hišo na daljavo pa je možen tudi preko aplikacije za pametne telefone z Android operacijskim sistemom.

Ali je možno ob sproženem alarmu dobiti SMS sporočilo z informacijo kateri senzorji so bili sproženi?
Ob uporabi GSM/GPRS modula GS2065 ali GS2060 je možno dobiti SMS sporočilo za vsak senzor, ki je zaznal gibanje, torej za vsak senzor, ki je bil sprožen. Prav tako je možno dobiti SMS sporočilo za vsak vklop in izklop sistema, za vsako prisotno napako v sistemu … SMS sporočila vsebujejo polno informacijo o času in datumu kdaj se je določen dogodek zgodil in točno informacijo o tem kdo je povzročil dogodek. V primeru da je alarmni sistem vklopil npr. Grega, boste dobili SMS sporočilo »Alarmni sistem je vklopil Grega«.