Ključavnice

Velikokrat je premalo pozornosti namenjeno pomembnemu elementu sistema kontrole pristopa in časa, in sicer ključavnicam za odpiranje vrat, ki vam omogočajo popolni nadzor nad prihodi ali odhodi iz objekta. Čeprav elektromagnetne oziroma električne ključavnice sestavljajo enega od pomembnih delov sistema kontrole pristopa, se največkrat pojavljajo problemi pri vgradnji le teh v podboj vrat, ustreznosti napajanja, tipu ključavnice, steklena vrata itd. Za lažjo izbiro predstavljamo dva tipa ključavnic pristopne kontrole:

Električne ključavnice

Uporaba električnih ključavnic za vhodna vrata je najpogostejša. Vgradnja tega tipa ključavnice za odpiranje vrat je zahtevna in velikokrat je za kakovostno vgradnjo potreben profesionalni ključavničar. Pri izbiri ključavnice kontrole pristopa bodite vedno pozorni na sledeče: ključavnica mora biti zaklenjena ob izgubi napajanja, tokovna poraba naj ne bo večja kot 300mA. Električna ključavnica omogoča robustno in zanesljivo delovanje.

 Električne ali elektromagnetne ključavnice kontrole pristopa

Elektromagnetne ključavnice

Ko je potrebno omejiti vhod in izhod, je najprimernejša uporaba elektromagnetne ključavnice. Neglede na tip ključavnice sistema kontrole pristopa, ki jo uporabljate, bodite vedno pozorni, na katera vrata jih vgradite – upoštevajte varnost ljudi in požarni elaborat. Pri kontroli pristopa je seveda pomembno, da se vrata samodejno zaprejo - vgradnja samozapiral je zato priporočljiva.