GSM alarmna centrala – kjer koli in kadar koli nadzorujte vaš varnostni sistem


GSM alarmna centrala je ključen del protivlomnega sistema. GSM alarmi delujejo s pomočjo brezžičnih IR senzorjev in tako zaznavajo nedovoljeno gibanje na območju nadzora, o čemer obvestijo varnostni center oz. pošljejo sporočilo na vaš mobilni telefon.

 

 GSM alarmi opozorilo o alarmu prejmete na izbrano mobilno številko

 

gsm alarmni sistemiGSM alarmi pravimo sistemom, ki ne obveščajo izključno varnostno nadzornih centrov, pač pa opozorilo o alarmu pošljejo prek SMS sporočila ali klica na izbrane mobilne številke. GSM alarmna centrala ima vgrajen komunikator, ki omogoča vezavo na telefonsko linijo, poleg tega pa omogoča tudi pošiljanje sporočil. GSM alarmna centrala lahko v SMS sporočilu natančno navede tudi informacijo o tem, kateri senzor se je sprožil. Bistven element takšnega sistema so GSM komunikatorji, ki v primeru, da se alarm sproži omogočajo klic na mobilno številko, pošiljanje prednastavljenih SMS sporočil, pa tudi vklop in izklop GSM alarmov.GSM alarmi oz. sirene in tipkovnica so povezane z žico, vendar sodijo med brezžično hišno zaščito, saj senzorje napajajo baterije, porabo pa nadzoruje GSM alarmna centrala.

 

gsm alarmni sistem


Z GSM alarmno centralo ne boste nikoli več v skrbeh, da bi ostali brez zaščite in nadzora


Brezžični alarmni sistemi so sestavljeni iz GSM alarmne centrale, tipkovnice, senzorjev, GSM komunikatorjev, lahko tudi GSM kamere. GSM alarmna centrala obdeluje oz. kontrolira signale in sirene.
Ker je vse bolj razširjena digitalna telefonija, številni klasične analogne linije, s katero je bil alarmni sistem povezan, ne uporabljate več. Vendar pa je digitalna linija za prenos alarmnih signalov manj zanesljiva, zato smo rešitve našli drugje. Možna je uporaba GSM alarmne centrale, kjer prenos signala poteka prek GSM omrežja. Seveda je zato potrebno vgraditi poseben GSM komunikator oz. pozivnik, delovanje pa je vezano na SIM kartico. Izbira mobilnega operaterja v današnjem času ni več težava, niti prevelik strošek, omogoča pa, da kjer koli in kadar koli kontrolirate porabo baterij, ki sistem napajajo ter vklop in izklop alarma. Idealna rešitev, če želite popolni nadzor na daljavo.