Domofon in njegova uporaba


Domofon je naprava, sestavljena iz niza električnih in elektronskih dokumentov, ki se uporablja za upravljanje dvosmerne komunikacije med obiskovalcem in stanovalcem v stanovanjskih ali drugih objektih. Domofon je po navadi hkrati tudi zvonec, ki služi nadzoru odpiranja vrat.


Najpreprostejša različica domofona je naprava, ki vzpostavlja povezavo med glavnimi vhodnimi vrati in vrati posameznega stanovanja – če je v stanovanjskem objektu stanovanj več, vzpostavlja povezavo med glavnimi vrati in vsakim stanovanjem v stanovanjskem objektu.
Glavni gradniki domofona:
•    zunanja tipkovnica,
•    mikrofon in zvočnik, nameščena v tipkovnici,
•    napajalnik,
•    mikrofon in zvočnik, nameščena v stanovanju
•    električna ključavnica.


Video domofon za boljši nadzor


Dan danes je zelo popularen video domofon, ki s pomočjo kamere omogoča, da stanovalec vidi, kdo zvoni. Video domofoni omogočajo večji nadzor in s tem večjo varnost stanovalca. Sestava video domofona je enaka sestavi navadnega domofona, s tem da video domofon v zunanji tipkovnici vsebuje še kamero, v stanovanju pa monitor, ki omogoča prikaz slike, ki jo kamera posname.
V našem podjetju vam ponujamo veliko izbiro domofonov. Ponujamo vam video domofone po ugodnih cenah. Navdušili pa vas bodo tudi brezžični video domofoni.


V primeru vprašanj ali dvomov se obrnite na nas po telefonu ali po e-pošti. Ekipa strokovnjakov vam bo z veseljem svetovala in pomagala do pravilne izbire video domofona. Seveda pa nas lahko obiščete tudi v naših prodajalnah in se prepričate o veliki ponudbi domofonov, brezžičnih video domofonov in hišnih video domofonov. Osebje v prodajalni vam bo s svojimi strokovnimi nasveti pomagalo do optimalne izbire opreme za vaš stanovanjski objekt. Cene so ugodne, oprema, ki jo prodajamo pa je trajna in kakovostna.

domofonvideonadzor