Prevzemite kontrolo s pravilno zasnovanim in vgrajenim protivlomnim sistemom s 24 urnim delovanjem

Časi se spreminjajo in stopnja varovanja, ki je nekoč veljala za vrhunsko, danes komaj še zadošča. Največje spremembe je občutiti na področju varovanja stanovanjskih objektov. Vlomilci so vedno predrznejši in vlomi med nočnim počitkom ali celo podnevi, ko so stanovalci doma, niso nobena redkost. Zato je potrebno uporabiti vse funkcije alarmnega sistema in preiti na način 24 urnega varovanja (priporočljiv je vklop alarma ponoči). Kako to izvesti?

 

Dva načina varovanja sta gotovo vsem dobro poznana - ko ni doma nikogar, je hišni alarm vključen v polni funkciji varovanja, med nočnim počitkom, deluje samo del alarmnega sistema. Naše mnenje je, da to ne zadostuje več. Bistvena funkcija alarmnega sistema je varovanja stanovalcev, naj bo to ponoči ali pa podnevi. Zopet se vračamo na stare dobre magnetne senzorje (kontakte), žične ali brezžične. Namen današnjega sistema tehnične zaščite je imeti kontrolo nad vsemi vstopi v objekt - vrati in okni. Le tako boste lahko v objektu povsem brez skrbi.

Vklop alarma ponoči

Predstavljajte si dvo ali tri etažno hišo - ura je 8 zvečer, vsa družina pred televizijo. Ali veste, če bo kdo odprl balkonska vrata v gornjem nadstropju ali npr. strešno okno? Seveda ne. Glede na stare načine prepričanja o hišnem alarmu ni izpolnjen noben od pogojev za vklop sistema - smo doma in ne spimo.

Zato v primeru novogradnje priporočamo vgradnjo magnetnih senzorjev (kontaktov) v vsa okna in vhodna vrata, v primeru obstoječe gradnje priporočamo vgradnjo brezžičnih magnetnih kontaktov. S tem pridobimo kontrolo nad vsemi vstopi in lahko uporabimo 24 urni način varovanja.

 

Vklopite alarm tudi ponoči

Veliko ljudi alarmnega sistema ponoči ne vklopi - kaj pa, če se alarm sproži, kaj bodo rekli sosedje, kako bodo reagirali otroci. Pri DSC alarmnih sistemih te skrbi ni. Za vsa področja (okna, vrata, prostore...), ki jih želimo imeti pod nadzorom, enostavno programiramo funkcijo zvončka - v primeru, da se okno ali vrata odprejo oz. je premik v varovanem prostoru, bodo pričele s piski vse tipkovnice v objektu, kar je popolnoma dovolj, da ste opozorjeni, da se nekaj dogaja - in to funkcijo lahko začnete uporabljate takoj, ko pridete domov in izključite polno varovanje. Seveda jo uporabljate tudi med nočnim počitkom! Kaj, če otrok ali vlomilec ponoči odpre balkonska vrata - je to informacija, ki je za vas zanimiva? Priporočamo vgradnjo magnetnih kontaktov za vrata, okna in vklop alarma tudi ponoči.

 

Možnosti alarmnega sistema so praktično neomejene, manjka samo idej in rešitev, kako jih uporabiti!

 

Torej, kako dober je vaš alarmni sistem? Pokličite nas in bodite brez skrbi!